Blog > Komentarze do wpisu

Pieczona karkówka

453

Pieczony karczek ulubione mięso prawie każdego mężczyzny, przynajmniej tych których ja znam. Zresztą każdy kto je mięso nie oprze się soczystemu pieczonemu mięsku karkowemu. Mój mąż połowę zjadł na gorąco , mówiąc że doszukuje się smaku, chytra bestyjka co nie....

 

Składniki:

  • 2-3 kg karczek w jednym kawałku
  • 1 opakowanie przyprawy do karkówki
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • kilka liści laurowych
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz
  • folia aluminiowa

 

Cały kawał mięsa podsmażamy z każdej strony na bardzo rozgrzanym tłuszczu, przez dosłownie moment.

447

Smażenie z jednej strony..................................

448

I z drugiej strony.........................................................................

Obsmażone mięso wykładamy na folię aluminiową, całość obsypujemy przyprawą do karczku, solą, pieprzem oraz obkładamy z obu stron liśćmi laurowymi i ziarnami ziela angielskiego.

449

Przyprawianie................................................................

Przyprawione mięso owijamy dokładnie folią aluminiową, wkładamy na foremkę i wstawiamy do piekarnika.

450

We foli aluminiowej.......................................................

Pieczemy w temp. 200'C przez około 2 godziny. Podajemy na gorąco lub na zimno. Smacznego !

451

Pieczona karkówka...........................................................

452

Jeszcze ciepła......................................................................

453

I już całkiem zimna..................................................

środa, 08 lipca 2009, bryssska

Polecane wpisy

  • Pizza bałwanek

    Dziś Mikołajki, ulubiony dzień każdego dzieciaka. Ja dla mojej Małej oprócz paczki przygotowałam też pizze w postaci bałwanka. Niestety nie zrobiłam więcej zdję

  • Pieczone jadalne kasztany

    Od jakiegoś czasu regularnie, kiedy nastaje późna jesień, zaczyna być mroźno, w okresie przedświątecznym mam ochotę na pieczone jadalne kasztany.  Nie wiem

  • Pieczona pierś z kurczaka

    Pieczona pierś z kurczaka, bardzo aromatyczna i soczysta. Można ją podać na gorąco jako główne danie lub pokroi na plasterki i podawać jako wędlina. Ja od miesi

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2009/11/17 15:25:54
A mój Mąż karkówki do usta nie weźmie:/ Twierdzi, że w karczku najwięcej chemii, bo zawsze tam wstrzykuje się zwierzętom leki itp. świństwa. Nie wiem, ile w tym prawdy, ale z karkówki musiałam zrezygnować.
Top Blogi Blogowisko.org

Durszlak.pl Lista Blogów Kulinarnych
zBLOGowani.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel Przyprawiony.pl - kolekcjonuj ulubione przepisy FlyB - Kulinaria