Blog > Komentarze do wpisu

Rogaliki z ciasta francuskiego z marmoladą z dzikiej róży

 

533

Bardzo szybkie do zrobienia i bardzo pyszne, wystarczy trochę ciasta francuskiego i marmolady, a  dalej to już wszystko pójdzie z górki.

 

Składniki:

50 dag gotowego ciasta francuskiego, może być mrożone

1 słoiczek marmolady z dzikiej róży

mąka tortowa do posypania stolnicy

cukier puder

 

Cisto francuskie dzielimy na trzy części i pokolei rozwałkowujemy na bardzo cienkie prostokątne placki o grubości 1-2 mm. Rozwałkowane ciasto dzielimy na trójkaty i na każdy trójkąt nakładamy marmoladę.

529

Nakładanie marmolady na trójkąty........................................................

Każdy trójkąt z marmoladą zwijamy tworząc rogaliki.

530

Zwijanie................................

531

W rogaliki..........................................................

Gotowe rogaliki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.

532

Na blaszce.................................................................

Blaszkę z rogalikami wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C i pieczemy przez około 20 minut. Upieczone rogaliki odstawiamy do ostygnięcia i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !

533

Rogaliki z ciata francuskiego z marmoladą z dzikiej róży............................

534

Z marmolada w środku....................................................

535

I jeszcze raz.........................................................................

piątek, 11 września 2009, bryssska

Polecane wpisy

  • Kruche z marmoladą z jabłek

    Przepisów na kruche ciasto jest masa. Każda gospodyni ma swoje ulubione, ja znam już chyba z 10 i każde kruche ma coś w sobie. Tym razem proponuję wam kruche ci

  • Murzynek

    Ciasto murzynek wszyscy znają, uwielbiają, aż się sama sobie dziwę, że w takiej klasycznej wersji jeszcze nie było go na moim blogu. Ale nic jeszcze straconego,

  • Orzechowe ciasto z cukinią

      Przepyszne, bardzo szybkie i banalnie proste orzechowe ciasto z cukinią. Bardzo aromatyczne, wilgotne i  chrupiące,( bo sama  miele orzechy). C

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2009/09/11 17:09:14
Mmmm, ciasto francuskie to iście genialny wynalazek! Pyszne, niezawodne, dobre na każdą okazję :). Cudne rogaliczki, a marmolada z dzikiej róży to jedna z naprawdę obłędnych rzeczy, szkoda, że tak rzadko mam przyjemność się nią rozkoszować...
-
2009/09/11 17:28:56
Niedawnio też piekłam rogaliki. uwielbiam je skręcać. A francuskie też są świetne:)
-
2009/09/11 19:50:48
super ciasto Ci się rozwarstwiło, bardzo apetycznie
-
2009/09/11 20:13:48
Jak mam ochotę na coś szybkiego na słodko, to robię takie rogaliki z Nitellą, ale z różą muszą też cudownie smakować i pachnieć :)
-
2009/09/12 09:17:18
lubię konfiturę różaną
najbardziej w rogalikach (:
-
2009/09/21 20:29:03
Fajowe, nie ma co! :)
Top Blogi Blogowisko.org

Durszlak.pl Lista Blogów Kulinarnych
zBLOGowani.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel Przyprawiony.pl - kolekcjonuj ulubione przepisy FlyB - Kulinaria