Blog > Komentarze do wpisu

Blistry z Nowej Lini Produktów Specialite Kamis

Okres Świąt  Bożego Narodzenia to idealny czas na przedstawienie wam Blistrów z Nowej Lini Produktów Specialite Kamis, no bo jakie inne święta pozwalają na na wydobycie w naszych kuchniach tyle wspaniałych zapachów i smaków unoszących się podczas przygotowania wspaniałych świątecznych smakołyków. Nowe Produkty z Lini Specialite Kamis możecie ocenić i znaleźć  na stronie Kamis http://www.kamis.pl/specialite/?section=produkty .

Ja w dzisiejszym wpisie chciałabym  wam bliżej przedstawić  Blistry Specialite Kamis, które posiadają :

  • Specjalistyczne przyprawy w pełni naturalnej formie ich występowania w naturze (np. laska wanilii, gwiazdki anyżu, kora cynamonu etc.
  • Oferta dla „dojrzałych kulinarnie” konsumentów
  • Unikalne produkty na polskim rynku
  • Najwyższej jakości przyprawy, po rygorystycznej selekcji
  • Ręcznie pakowane, aby nie uszkodzić i odpowiednio zaprezentować produkt
  • W portfolio linii są następujące produkty: laska wanilii, kora cynamonu, ziarna kardamonu, gwiazdki anyżu, szafran oraz gałka muszkatołowa

 

Nowe Blistry Specialite Kamis

1. Wanilia Laska:

  • Wanilia jest storczykiem, ale jej kwiaty nie pachną
  • Wspaniały zapach wydziela natomiast owoc, który ma formę długich strączków (laska wanilii)
  • Wanilia dodawana jest do słodkich potraw, używana jako dodatek do sosów, doskonale komponuje się również z daniami mięsnymi
  • Najbardziej aromatyczny jest środek wanilii, który można wydobyć, przekrawając ją na pół i oddzielając miąższ nożem

 

 

 2. Cynamon Kora:

  • Cynamon otrzymywany jest z kory młodych gałązek cynamonowca
  • Zarówno liście, owoce, jak i sama kora wydają mocny, charakterystyczny zapach, jednak tylko suszona kora ma zastosowanie kulinarne
  • Cynamon jest powszechnie używany do dań słodkich, przetworów i deserów
  • Nadaje również niepowtarzalny smak potrawom z jagnięciny, cielęciny, drobiu i wołowiny
  • Cynamon można stosować w całości, rozdrobniony (utłuczony w moździerzu) lub zmielony

 

3. Szafran Nitki:

  • Szafran otrzymuje się z krokusów, to najcenniejsza przyprawa świata
  • Potrzeba aż 150 tys. znamion tych kwiatów, by uzyskać 1 kg przyprawy
  • Szafranu używa się do aromatyzowania i barwienia potraw mięsnych, rybnych, ryżu i ciast
  • Dodawany jest także do likierów, by nadać im niepowtarzalny smak
  • Aby w pełni wydobyć aromat i smak szafranu, nitki należy dokładnie rozkruszyć

 

4. Kardamon Owoce:

  • Przyprawą są zamknięte w małych torebkach nasiona kardamonu
  • Kardamon ma intensywny, korzenny smak z wyraźną cytrusową nutą
  • Stosuje się go zarówno do potraw słodkich, jak i pikantnych
  • Doskonały do herbaty, kawy, ciast, sałatek owocowych, ale także do potraw z mięsa, ryb i drobiu
  • Można go stosować w całości, rozdrobniony lub zmielony

 

 

5. Anyż Gwiazdki:

  • Anyż to wiecznie zielone drzewo, którego kwiaty dojrzewając tworzą suche owoce przypominające gwiazdę
  • Przyprawą są zarówno owoce (gwiazdki), jak i nasiona w nich zawarte
  • Przyprawę stosuje się do ciast, deserów, potraw słodko-kwaśnych, mięsnych oraz warzywnych
  • Anyż można używać w całości, rozdrobniony lub zmielony

 

6. Gałka Muszkatołowa:

  • Gałka muszkatołowa to nasiona wiecznie zielonego drzewa - muszkatołowca korzennego, które charakteryzują się korzennym, lekko palącym smakiem i intensywnym aromatem
  • Przyprawia się nią ciasta, szczególnie pierniki, oraz aromatyzuje kompoty, aperitify, poncze, grzane wino, a nawet kakao
  • Gałka stosowana jest również do dań mięsnych, np. z cielęciny, baraniny, a także do pasztetów, farszów, gulaszu i flaczków
  • Najbardziej intensywny smak i aromat zapewni potrawom świeżo starta gałka

     

 

Zapraszam wszystkich również na  Facebook Kamis, gdzie na bieżąco będziecie mogli śledzić wszelkie nowości i porady od Kamis.

http://www.facebook.com/KamisZycieZeSmakiem          

sobota, 10 grudnia 2011, bryssska
TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2011/12/11 00:06:04
Kochana Brysko bardzo chętnie poczytałabym Twojego posta o tych blistrach, ale niestety dla mnie okularnika ciemnoszare litery na prawie czarnym tle są nieczytelne ....czy mogłabyś zmienić kolor liter na bardziej widoczne ....bardzo proszę, bo naprawdę jestem ciekawa tych informacji. Z góry dziękuję:)
-
2011/12/11 11:36:59
Jolu przepraszam za ten szary, ale jak pisałam tekst to był na czarny kolor, ale już go poprawiłam tak więc życzę miłego czytania, pozdrawiam
-
2011/12/11 18:30:47
Kochana dziękuję ślicznie, przed chwilą przeczytałam z wielką ochotą ...oj to prawda, ze to produkty wysokiej jakości:)
Top Blogi Durszlak.pl Lista Blogów Kulinarnych
zBLOGowani.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel Przyprawiony.pl - kolekcjonuj ulubione przepisy FlyB - Kulinaria