Blog > Komentarze do wpisu

Gulasz misz-masz

Gulaszmiszmasz0

Dlaczego taka nazwa gulaszu, bo robiłam go kiedy czyściłam swoje półki i lodówkę, a co mi wpadło do ręki to dorzucałam do garnka. Gulasz wyszedł pyszny, coś a la leczo.

 

Gulasz misz-masz.

Składniki na gulasz misz-masz:

  • 1 bakłażan
  • 2 małe cukinie
  • 1 por
  • kilka lasek kabanosa
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 ananas
  • 1 duża marchew
  • 2-3 ogórki konserwowe
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 4-5 łyżek pikantnego ketchupu
  • olej do smażenia
  • pieprz i sól

 

Przygotowanie gulaszu misz-masz.

Na samym początku kroimy bakłażana w plastry i solimy je z obydwu stron, a po kilku minutach wycieramy ręcznikiem papierowym nadmiar wody. W garnku rozgrzewamy tłuszcz na który wrzucamy pokrojone kabanosy i poszatkowanego pora. Kiedy kabanosy z porem nam się lekko podsmażą wówczas dorzucamy do nich startą na grubych oczkach marchew, pokrojonego w kostkę ananasa, odcedzoną kukurydzę oraz pokrojone w kostkę ogórki konserwowe. Wszystko mieszamy i gotujemy około 10 minut. Po 10 minutach do garnka wrzucamy pokrojonego w kostkę bakłażana oraz pokrojone w kostkę cukinie. Zawartość garnka dokładnie mieszamy podlewamy wodą i gotujemy do miękkości warzyw. Na samym końcu do gulaszu dodajemy przecier pomidorowy i ketchup. Wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze około 5 minut. W razie konieczności gulasz doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego !!!

741b

 742b

743b

744b

745b

746b

747b

czwartek, 04 lipca 2013, bryssska

Polecane wpisy

  • Misz-masz czyli obiad z worka

    Uwielbiam takie obiady, zero komplikacji, tylko mieszamy i pieczemy. Zawsze się udaje. Taki misz-masz można wykonać prawie z wszystkiego zależy to tylko od nasz

  • Chłopski garnek

    A teraz trochę odmiany, postanowiłam dodawać na przemian jak to mój mąż mówi "normalne jedzenie" na przemian z daniami dukanowskimi. Tak więc polecam wam danie

  • Fasolka po bretońsku z czerwoną soczewicą

    Nie lubię fasolki po bretońsku przez jej  specyficzny lekko gorzkawy smak jak dla mnie, ale jest to jedno z ulubionych dań mojego męża, o dziwo mojej córec

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2013/07/04 21:50:28
Smakowicie wyglada...a ja dawno nie robiłam żadnego gulaszu..
-
2013/07/05 13:39:58
Z takiego oczyszczania kuchni wychodzą najlepsze dania ;)
-
2013/07/05 14:02:15
uwielbiam takie 'czyszczenie' lodówki :D wygląda przepysznie :)
-
2013/07/06 15:57:27
Musiał być pycha!
-
2013/07/07 12:58:26
pyszka - lubię takie smaki
Top Blogi Blogowisko.org

Durszlak.pl Lista Blogów Kulinarnych
zBLOGowani.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel Przyprawiony.pl - kolekcjonuj ulubione przepisy FlyB - Kulinaria http://www.ewa-gotuje.pl/przepisy-na-ciasta-k1.html
http://www.ewa-wachowicz.pl/potrawy-wigilijne-1-15.html