Blog > Komentarze do wpisu

Pieczony boczek w najprostszej postaci

Pieczonyboczekwnajprostszejpostaci0

Chyba najprostszy  i najszybszy sposób przygotowania pieczonego boczku. Boczek jest po upieczeniu bardzo aromatyczny, mało słony, najlepiej smakuje albo z musztardą albo z kremowym chrzanem.

 

Pieczony boczek w najprostszej postaci.

Składniki na pieczony boczek:

  • 2 kawałki surowego boczku każdy około 1kg
  • 2 łyżki suszonego oregano
  • 1 łyżka suszonego tymianku
  • 1 łyżka granulowanego czosnku
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • kilka liści laurowych

 

Przygotowanie pieczonego boczku w najprostszej postaci.

Boczek dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przyprawy odmierzamy i wsypujemy do miseczki. Przyprawy dodajemy do boczku. Dokładnie nacieramy przyprawami obydwa kawałki boczku. Przyprawiony boczek owijamy folią aluminiową. Boczki układamy na dużej brytfannie i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 1 godzinę i 40 minut.  Po upieczeniu boczki odkładamy do wystygnięcia. Smacznego !!!

565c

566c

567c

568c

569c

571c

572c

środa, 16 kwietnia 2014, bryssska

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2014/04/17 13:08:16
W prostocie siła! fajne zdjęcia z poszczególnych etapów, to właśnie jest zaleta Twojego bloga :-)
Top Blogi Durszlak.pl Lista Blogów Kulinarnych
zBLOGowani.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel Przyprawiony.pl - kolekcjonuj ulubione przepisy FlyB - Kulinaria