Blog > Komentarze do wpisu

Pierogi z kapustą i grzbami II

PierogizkapustigrzybamiII0

Tym razem zrobiłam pierogi z mrożonymi leśnymi grzybami, zamiast suszonych czy pieczarek. Są  o wiele lepsze w smaku niż te z suszonych grzybów. Pierogi te nadają się również do podania z barszczem. Pierogi oczywiście mrożę, będą jak znalazł na wigilię.

 

Pierogi z kapustą i grzybami II

Składniki na pierogi z kapustą i grzybami II:

Farsz:

  • Woreczek mrożonych leśnych grzybów
  • 1 mały por
  • 2 garście kiszonej kapusty
  • sól
  • pieprz
  • masło do polania pierogów
  • Ciasto na pierogi z przepisu który znajdziecie tutaj

 

Przygotowanie pierogów z kapustą i grzybami.

Grzyby gotujemy w osolonej wodzie około 15 minut. Odcedzamy. Pora kroimy w paski i podsmażamy na oliwie. Do pora dodajemy ugotowane grzyby. Mieszamy i dodajemy poszatkowana kapustę. Wszystko mieszamy i dusimy na małym ogniu do momentu, aż kapusta zmięknie i wyparuje nadmiar wody. Przestudzone grzyby z kapustą wrzucamy do robota i siekamy na impulsywnych obrotach. Tak przygotowany farsz doprawiamy solą i pieprze. Ciasto na pierogi wałkujemy na cienkie placki, wykrawamy szklanką koła, nakładamy farsz i zlepiamy brzegi. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie około 2-3 minuty od zagotowania. Odcedzamy i polewamy roztopionym masłem. Smacznego !!! 

 

PierogizkapustigrzybamiII1

PierogizkapustigrzybamiII2

PierogizkapustigrzybamiII3

PierogizkapustigrzybamiII4

PierogizkapustigrzybamiII5

PierogizkapustigrzybamiII6

PierogizkapustigrzybamiII7

PierogizkapustigrzybamiII8

PierogizkapustigrzybamiII9

PierogizkapustigrzybamiII10

PierogizkapustigrzybamiII11

PierogizkapustigrzybamiII121

PierogizkapustigrzybamiII131

PierogizkapustigrzybamiII151

PierogizkapustigrzybamiII141

 

piątek, 16 grudnia 2016, bryssska

Polecane wpisy

  • 6 przepisów na pizzę z jesiennymi dodatkami

    Jesień w pełni, za oknami w kratkę, raz piękna słoneczna pogoda, a raz deszczowo i zimno. Taka pogoda sprzyja spotkaniom ze znajomymi najlepiej przy pysznym jed

  • Śledź pod pierzynką

    Wyśmienita warstwowa sałatka śledziowa, czyli śledź pod pierzynką. Takie jeszcze świąteczne przypomnienie. Bardzo łatwa w przygotowaniu i do tego pięknie się pr

  • Pierogi ze śliwkami II

    To druga wersja pierogów ze śliwkami. Pierwszą znajdziecie klikając tutaj . Te są równie pyszne i troszkę mniej kaloryczne. Ale kto by tam w święta liczył kalo

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2016/12/17 13:35:46
Pyszne! Obowiązkowo na wigilijnym stole muszą być :)
-
2016/12/17 18:11:33
ewa_ciasteczkowakraina - też tak myślę ;-)
-
2016/12/18 08:32:03
Takich pierożków z leśnych grzybów (nie suszonych) w życiu nie jadłam ... one muszą byc pyszne:)
-
2016/12/18 09:43:50
jolantaszyndlarewicz- Ja jak mi się uda nazbierać samej grzybów to zawsze dwa trzy woreczki mrożę na święta ;-)
-
2016/12/20 11:05:39
z porem i z grzybów leśnych pierogów jeszcze nie jadłam-muszą być pyszne:) trzeba spróbować!
-
2016/12/20 12:03:39
pieguskowakuchnia - koniecznie ;-)
Top Blogi Blogowisko.org

Durszlak.pl Lista Blogów Kulinarnych
zBLOGowani.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel Przyprawiony.pl - kolekcjonuj ulubione przepisy FlyB - Kulinaria http://www.ewa-gotuje.pl/przepisy-na-ciasta-k1.html
http://www.ewa-wachowicz.pl/potrawy-wigilijne-1-15.html