Blog > Komentarze do wpisu

Humus z fasoli "Jaś"

HumuszfasoliJa0

Ferie, ferie i po feriach, można w końcu wrócić do normalności. Julka w szkole, a ja odrabiam blogowe zaległości. Dziś proponuje wam przepis na humus z fasoli "Jaś" zamiast z cieciorki. Dla mnie w smaku również pyszny, prosty i szybki do zrobienia. Dla mnie najlepszy z domową tortillą i konserwową papryką.

 

Humus z fasoli "Jaś"

Składniki na humus z fasoli "Jaś":

  • 3 szklanki ugotowanej fasoli "Jaś" (u mnie mrożona, świeża)
  • 1/2 szklanki pasty tahini przepis znajdziecie tutaj
  • 1/2 łyżeczki mielonego kuminu
  • 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • sok wyciśnięty z jednej cytryny
  • 1/4 szklanki oleju lub wody
  • sól do smaku

 

Przygotowanie humusu z fasoli "Jaś".

Fasolę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Do zmielonej fasoli dodajemy pastę tahini, kumin, czosnek, sok z cytryny, olej i trochę soli. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy najlepiej robotem. W zależności jaką chcecie uzyskać konsystencję humusu dolewacie więcej wody lub oleju. Ja lubię jak ma konsystencję pasty do kanapek. Ja przeważnie humus nakładam na kawałki tortilli, a na to konserwową paprykę. Pycha. Smacznego !!!

 HumuszfasoliJa1

HumuszfasoliJa2

HumuszfasoliJa3

HumuszfasoliJa4

HumuszfasoliJa5

HumuszfasoliJa6

HumuszfasoliJa8

HumuszfasoliJa7

HumuszfasoliJa9

HumuszfasoliJa10

HumuszfasoliJa11

HumuszfasoliJa12

HumuszfasoliJa13

poniedziałek, 13 lutego 2017, bryssska

Polecane wpisy

  • Domowa pasta Tahini

    Chciałam sama zrobić humus, ale nigdzie nie mogłam kupić pasty tahini. Poszperałam po internecie i nie mogłam uwierzyć, że to takie proste samemu ją zrobić. Wys

  • Smalec z fasoli z kaszą gryczaną

      Smalec z fasoli? Myślę, niemożliwe, a do tego jeszcze kasza gryczana, która imituje skwarki boczku. Na pewno nie nadaje się do jedzenia, a już na pewno n

  • Pasta tuńczyk z serem i szczypiorkiem

      A teraz coś  dla odmiany czyli pasta z białego sera z tuńczykiem i szczypiorkiem. Ktoś może rzec że to dziwne połączenie ryba i biały ser, ale tuńcz

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2017/02/14 14:37:37
Ja nawet klasycznego z ciecierzycy jeszcze nie robiłam... a szkoda, bo to porządna porcja białka.
-
2017/02/14 18:28:55
mikimama- ja uwielbiam i ten i ten oczywiście w umiarze ;-)
-
2017/02/15 17:51:20
Wygląda bardzo smakowicie Kochana:)
-
2017/02/15 18:15:18
Super, smakowałoby mi bardzo :)
-
2017/02/17 05:35:30
Interesujacy wpis jak i sam blog...bede sledzila czekajac na kolejne posty.
-
2017/02/19 20:41:54
Wygląda bardzo smakowicie w tej ślicznej miseczce i jest bardzo zdrowy. No i "swojski" jakby bardziej :-)
-
2017/02/21 12:15:18
ja kupuję w całości ten przepis!
-
2017/02/21 12:44:22
Pyszne i zdrowe
-
2017/02/21 23:11:37
Świetny pomysł! :)
Top Blogi Blogowisko.org

Durszlak.pl Lista Blogów Kulinarnych
zBLOGowani.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel Przyprawiony.pl - kolekcjonuj ulubione przepisy FlyB - Kulinaria http://www.ewa-gotuje.pl/przepisy-na-ciasta-k1.html
http://www.ewa-wachowicz.pl/potrawy-wigilijne-1-15.html