Blog > Komentarze do wpisu
Klasyczne pankejki z syropem klonowym
Nie ma nic lepszego na śniadanie czy podwieczorek od pankejków polanych syropem klonowym. Uwielbiane u mnie w domu i często goszczące na naszym stole. Ciepłe, delikatne i puszyste w środku, a po bokach chrupiące idealnie komponują się z pysznym syropem klonowym.
Klasyczne pankejki z syropem klonowym Składniki na klasyczne pankejki z syropem klonowym:
Przygotowanie klasycznych pankejków z syropem klonowym. Mleko wlewamy do miski, dodajemy do niego jajka, cukier, serek homogenizowany, budyń, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie miksujemy. Na końcu dodajemy mąkę i jeszcze raz wszystko dokładnie miksujemy. Ciasto powinno mięć gęstą konsystencję. Jeśli jest zbyt gęste można dodać troszkę mleka. Na patelni rozgrzewamy margarynę. Na rozgrzaną margarynę nakładamy łyżką porcję ciasta . Placuszki pieczemy na złoto-brązowy kolor z jednej i z drugiej strony. Pankejki po upieczeniu układamy w stosik. Całość polewamy syropem klonowym. Smacznego !!!
czwartek, 05 kwietnia 2018, bryssska
TrackBack
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |