Blog > Komentarze do wpisu

Klasyczne pankejki z syropem klonowym

 

Klasycznepankejkizsyropemklonowym0

Nie ma nic lepszego na śniadanie czy podwieczorek od pankejków polanych syropem klonowym. Uwielbiane u mnie w domu i często goszczące na naszym stole. Ciepłe, delikatne i puszyste w środku, a po bokach chrupiące  idealnie komponują się z  pysznym syropem klonowym.

 

Klasyczne pankejki z syropem klonowym

Składniki na klasyczne pankejki z syropem klonowym:

  • 2 szklanki mleka
  • 3 szklanki mąki
  • 1 serek homogenizowany o waniliowym smaku
  • 2 jajka
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cukru
  • margaryna do smażenia
  • syrop klonowy

 

Przygotowanie klasycznych pankejków z syropem klonowym.

Mleko wlewamy do miski, dodajemy do niego jajka, cukier, serek homogenizowany, budyń, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie miksujemy. Na końcu dodajemy mąkę i jeszcze raz wszystko dokładnie miksujemy.  Ciasto powinno mięć gęstą konsystencję. Jeśli jest zbyt gęste można dodać troszkę mleka. Na patelni rozgrzewamy margarynę. Na rozgrzaną margarynę nakładamy łyżką porcję ciasta . Placuszki pieczemy na złoto-brązowy kolor z jednej i z drugiej strony. Pankejki po upieczeniu układamy w stosik. Całość polewamy syropem klonowym. Smacznego !!!

 Klasycznepankejkizsyropemklonowym1

Klasycznepankejkizsyropemklonowym2

Klasycznepankejkizsyropemklonowym3

Klasycznepankejkizsyropemklonowym4

Klasycznepankejkizsyropemklonowym5

Klasycznepankejkizsyropemklonowym6

Klasycznepankejkizsyropemklonowym8

Klasycznepankejkizsyropemklonowym7

 

czwartek, 05 kwietnia 2018, bryssska

Polecane wpisy

  • Bliny z mąką gryczaną

    Bliny z mąką gryczaną to zdrowa przekąska o lekko winnym smaku nadająca się na przystawkę serwowane z gęsta kwaśną śmietaną lub jako pyszny deser z dodatkiem dż

  • Szybkie naleśniki Misie z jabłkiem

    Bardzo szybkie i przepyszne śniadanie dla maluchów dużych i małych. Ja dziś robiłam szybko zanim moja córcia zeszła z góry bo dodałam starte jabłko i nie chciał

  • Naleśniki po meksykańsku

    Składniki na ciasto naleśnikowe: 1 szklanka wody 2 szklanki mąki 2 jajka 3 łyżki oleju szczypta soli   Składniki na farsz: 1/2 kg mięsa wieprzowego 1 puszk

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Top Blogi Durszlak.pl Lista Blogów Kulinarnych
zBLOGowani.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel Przyprawiony.pl - kolekcjonuj ulubione przepisy FlyB - Kulinaria