Blog > Komentarze do wpisu

Kotlety schabowe z chrzanem w chrupiącej panierce

Kotletyschabowezchrzanemwchrupioncejpanierce0

Chyba najlepsze schabowe jakie do tej pory jadłam. Delikatne mięso idealnie współgra z lekko ostrym smakiem chrzanu, a wszystko wykańcza chrupiąca panierka z płatków kukurydzianych i bułki tartej.  Po prostu mega rozkosz dla podniebienia.

 

Kotlety schabowe z chrzanem w chrupiącej panierce

Składniki na kotlety schabowe w chrupiącej panierce:

  • 2 plastry schabu około 2 cm szerokości
  • 3 łyżeczki chrzanu śmietankowego
  • 2 garście płatków kukurydzianych
  • 1 garść bułki tartej
  • 1 jajko
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia

 

Przygotowanie kotletów schabowych w chrupiącej panierce.

Plastry schabu kroimy na pół i rozbijamy. Rozbite mięso obsypujemy solą i pieprzem. Przyprawione mięso smarujemy chrzanem z jednej strony. Tak przygotowane mięso maczamy w roztrzepanym jajku. Następnie obtaczamy w pogniecionych płatkach kukurydzianych wymieszanych z bułką tartą. Panierowane kotlety smażymy na rozgrzanym oleju, zaczynając smażenie najpierw od strony posmarowanej chrzanem. Kotlety smażymy z obu stron na złoto - brązowy kolor. Podajemy zaraz po usmażeniu z ulubionymi dodatkami. Smacznego !!!

 Kotletyschabowezchrzanemwchrupioncejpanierce1

Kotletyschabowezchrzanemwchrupioncejpanierce2

Kotletyschabowezchrzanemwchrupioncejpanierce3

Kotletyschabowezchrzanemwchrupioncejpanierce4

Kotletyschabowezchrzanemwchrupioncejpanierce5

Kotletyschabowezchrzanemwchrupioncejpanierce6

Kotletyschabowezchrzanemwchrupioncejpanierce7

Kotletyschabowezchrzanemwchrupioncejpanierce8

Kotletyschabowezchrzanemwchrupioncejpanierce9

Kotletyschabowezchrzanemwchrupioncejpanierce10

 

środa, 23 maja 2018, bryssska

Polecane wpisy

  • Gulasz z łopatki wieprzowej

    W moim domu najczęstszą potrawą jaką gotuję to gulasz. Uwielbiam go, bo wystarczy tylko dodać inne warzywo  lub zmienić przyprawę i mamy nową wersję. 

  • Pieczony boczek w najprostszej postaci

    Chyba najprostszy  i najszybszy sposób przygotowania pieczonego boczku. Boczek jest po upieczeniu bardzo aromatyczny, mało słony, najlepiej smakuje albo z

  • Pieczona karkówka pod pierzynką z kiszonej kapusty

    Przepis na pieczoną karkówkę pod kapustą kiszoną dostałam od mojej koleżanki, a raczej zmusiłam ją do zdradzenia mi przepisu jej bratowej. Ale moje wysiłki się

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2018/05/24 08:27:47
Ale pychota!
-
2018/05/24 12:52:38
mikimama - dziękuję ;-D
-
2018/05/26 09:47:53
ale mi smaku zrobiłaś
-
2018/06/19 21:45:09
Ja myślę, że to kwas w tym chrzanie tak zmiękczył kotleciki... A my lubimy i chrzan, i miękutkie mięsko :-)
-
2018/06/20 09:41:07
Spróbuj koniecznie, są pycha ;-D
Top Blogi Durszlak.pl Lista Blogów Kulinarnych
zBLOGowani.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel Przyprawiony.pl - kolekcjonuj ulubione przepisy FlyB - Kulinaria