Blog > Komentarze do wpisu

Placek włoski

Placekwoski0

Pyszne ciasto nadziane kawałkami jabłek oraz różnego rodzaju bakaliami. Mieszankę bakali robimy tak± jak± lubimy grunt tylko żeby była tam skórka pomarańczowa, która nadaje ciastu piękny aromat. Ja akurat do swojego ciasta dałam rodzynki, orzechy ziemne i włoskie, pestki dyni i słonecznika, kawałki kokosu (mog± być wiórki), żurawinę.

 

Placek włoski

Składniki na Placek włoski:

  • 6 jabłek
  • 1 szkl. cukru
  • 1 szkl. bakali (skórka pomar. orzechy, rodzynki, kokos, figi)
  • 3 jajka
  • 2 szklanki m±ki krupczatki
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 2 łyżki proszku do pieczenia

 

Przygotowanie Placka włoskiego.

Jabłka obieramy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Zasypujemy cukrem, mieszamy i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie do jabłek dodajemy bakalie. Mieszamy następnie dodajemy m±kę, jajka, kaszę mannę i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy i wylewamy ciasto na duż± blaszkę wyłożon± papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 50 minut. Kiedy ciasto będzie upieczone wówczas studzimy je na kratce. Smacznego !!!

Placekwoski2

Placekwoski1

Placekwoski3

Placekwoski4

Placekwoski5

Placekwoski6

Placekwoski7

Placekwoski10

Placekwoski8

Placekwoski9

niedziela, 06 stycznia 2019, bryssska
TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2019/01/06 20:28:54
Wygl±da jak wypasiony keks z cukierni!
Top Blogi Durszlak.pl Lista Blogów Kulinarnych
zBLOGowani.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel Przyprawiony.pl - kolekcjonuj ulubione przepisy FlyB - Kulinaria