Blog > Komentarze do wpisu

Surówka z kapusty pekińskiej w śmietanie

Surwkazkapustypekiskiejwmietanie0

Szybka, prosta, chrupiąca do obiadu idealna.

 

Surówka z kapusty pekińskiej w śmietanie

Składniki:

  • 1/4 średniej kapusty pekińskiej
  • 1 średni pomidor
  • 1/2 pora
  • 1 łyżka posiekanego koperku (u mnie mrożony)
  • 2 kopiaste łyżki śmietany
  • sól i pieprz

 

Przygotowanie Surówki z kapusty pekińskiej w śmietanie.

Por kroimy w wzdłuż na ćwiartki, a potem na paseczki. Zalewamy wrzątkiem na kilka minut, odcedzamy  i polewamy obficie zimną wodą. Schłodzony por odciskamy z nadmiaru wody. Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Pomidora kroimy w drobną kostkę. Warzywa wrzucamy do miski, dodajemy do nich koperek, śmietanę, pieprz i sól. Wszystko dokładnie ze sobą łączymy. Podajemy do obiadu zaraz po przygotowaniu. Smacznego !!!

 Surwkazkapustypekiskiejwmietanie1

Surwkazkapustypekiskiejwmietanie3

Surwkazkapustypekiskiejwmietanie2

Surwkazkapustypekiskiejwmietanie4

środa, 09 stycznia 2019, bryssska
TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Top Blogi Durszlak.pl Lista Blogów Kulinarnych
zBLOGowani.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel Przyprawiony.pl - kolekcjonuj ulubione przepisy FlyB - Kulinaria