sobota, 30 maja 2009

276

Składniki:

  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 świeży ogórek
  • 1 czerwona cebula
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • szczypta przypraw prowansalskich
  • 1 łyżka siekanego koperku
  • sól i pieprz do smaku

 

Opłukane, obsuszone rzodkiewki kroimy w plasterki, dodajemy obrany ze skórki, pokrojony w plasterki ogórek oraz obraną i pokrojoną w kostkę cebulę.

 273

Ogóreczek, rzodkieweczka i cebulka.................................................

Śmietanę, zioła prowansalskie, drobno posiekane jajko, koperek, sól, pieprz wrzucam do miseczki.

274 

Jajko, śmietana,koperek i przyprawy.........................................................

 Wszystko razem dokładnie mieszamy i dodajemy śmietanowy sos  do  pokrojonych warzyw.

 275

Z sosem................................................................

Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy zaraz po przygotowaniu. Smacznego !

 276

Surówka z rzodkiewek i ogórka..................................................................

czwartek, 28 maja 2009

272

 

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe lub kotlety z piersi z kurczaka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 słoik ogórków konserwowych
  • 1 główka sałaty lodowej lub  kapusty pekińskiej
  • 1 cebula czerwona
  • mały słoiczek majonezu
  • 5-6 łyżek pikantnego keczupu
  • sól i pieprz do smaku

 

Do miski dodaj pokrojone w 2 cm kostkę kotlety, pokrojone w kostkę ogórki, odcedzoną kukurydzę, obrana i pokrojoną w drobną kostkę cebulę, poszatkowana sałatę, majonez i keczup.

271

Kotleciki z warzywami..............................................................

Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw solą i pieprzem, a następnie włóż do lodówki na około 2 godziny. Smacznego !

272

Kotletowa sałatka...............................................................

wtorek, 26 maja 2009

 

270

BAR SAŁATKOWY

 

Składniki:

  • 3 małe cukinie
  • 1 czerwona cebula
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 mały kieliszek octu
  • 1 mały kieliszek oleju
  • 1 mały kieliszek cukru
  • sól i pieprz do smaku

 

 

Cukinię kroimy w plasterki wrzucamy do miski i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, poszatkowaną natkę pietruszki, ocet, olej, cukier.

269

Cukinia z pietruszeczką i cebulką....................................................

Wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Całość wkładamy na godzinę lub dwie do lodówki, aby wszystkie składniki dokładnie się przegryzły. Smacznego !

270

Sałatka z cukinii

| < Lipiec 2018 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
O autorze
Tagi
Top Blogi Durszlak.pl Lista Blogów Kulinarnych
zBLOGowani.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel Przyprawiony.pl - kolekcjonuj ulubione przepisy FlyB - Kulinaria