poniedziałek, 19 grudnia 2016

PrzekskiHalio0

W atmosferze przedświątecznych przygotowań nie zapominajmy o zdrowych przekąskach, które doskonale wzbogacą i uzupełnią nasz świąteczny stół. Ja dziś proponuję wam bakalie i pocorn do mikrofalówki firmy Helio.

Kto z nas nie lubi sobie pochrupać pysznych bakali lub delikatnego popcornu, kiedy spotykamy się z rodziną lub znajomymi. Przynajmniej tak jest u mnie w domu, pomimo tego że stół ugina się od świątecznych smakołyków, to każdy z chęcią sięga po chrupiące przekąski, nie może ich u nas zabraknąć. U mnie w tym roku będą to bakali i popcorn firmy Helio.

 PrzekskiHalio12

PrzekskiHalio1

 Helio dla zdrowia i urody dla Ciebie i Twoich bliskich.

 

PrzekskiHalio21

 

Jagody goji firmy Helio to małe, czerwone, suszone jak rodzynki jagody o lekkim słodkim smaku, które pozostawiają w ustach specyficzny posmak, zachęcający do ponownego sięgnięcia po jeszcze jedną.  Doskonałe na zdrową przekąskę.

PrzekskiHalio3

PrzekskiHalio10

 

Bananowe chipsy z firmy Helio to idealna przekąska, a także wspaniały dodatek do wielu wypieków, deserów. Ja najchętniej widziałabym je w czekoladowych muffinach. Bardzo chrupiące, nie można się im oprzeć.

PrzekskiHalio5

PrzekskiHalio8

Mieszanka studencka firmy Helio to mieszanka rodzynek z przeróżnymi orzechami takimi jak: migdały, orzeszki ziemne, orzechy nerkowca i orzechy laskowe.

PrzekskiHalio4

PrzekskiHalio7

Migdały firmy Helio  najszlachetniejsze spośród orzechów. Bardzo chrupiące, posiadające wiele wartości odżywczych. Jeśli chcesz być zdrowy i zachować urodę na dłużej spożywaj codziennie garść migdałów.

PrzekskiHalio6

PrzekskiHalio9

Popcorn do mikrofalówki firmy Helio to doskonała i zdrowa przekąska zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych, nie tylko do chrupania podczas seansów filmowych.

 PrzekskiHalio131

PrzekskiHalio11

 

Zapraszam również na stronę internetową firmy Helio do zapoznania się z ich szeroką gamą różnych produktów:

http://www.helio.pl/

 

piątek, 16 grudnia 2016

PierogizkapustigrzybamiII0

Tym razem zrobiłam pierogi z mrożonymi leśnymi grzybami, zamiast suszonych czy pieczarek. Są  o wiele lepsze w smaku niż te z suszonych grzybów. Pierogi te nadają się również do podania z barszczem. Pierogi oczywiście mrożę, będą jak znalazł na wigilię.

 

Pierogi z kapustą i grzybami II

Składniki na pierogi z kapustą i grzybami II:

Farsz:

  • Woreczek mrożonych leśnych grzybów
  • 1 mały por
  • 2 garście kiszonej kapusty
  • sól
  • pieprz
  • masło do polania pierogów
  • Ciasto na pierogi z przepisu który znajdziecie tutaj

 

Przygotowanie pierogów z kapustą i grzybami.

Grzyby gotujemy w osolonej wodzie około 15 minut. Odcedzamy. Pora kroimy w paski i podsmażamy na oliwie. Do pora dodajemy ugotowane grzyby. Mieszamy i dodajemy poszatkowana kapustę. Wszystko mieszamy i dusimy na małym ogniu do momentu, aż kapusta zmięknie i wyparuje nadmiar wody. Przestudzone grzyby z kapustą wrzucamy do robota i siekamy na impulsywnych obrotach. Tak przygotowany farsz doprawiamy solą i pieprze. Ciasto na pierogi wałkujemy na cienkie placki, wykrawamy szklanką koła, nakładamy farsz i zlepiamy brzegi. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie około 2-3 minuty od zagotowania. Odcedzamy i polewamy roztopionym masłem. Smacznego !!! 

 

PierogizkapustigrzybamiII1

PierogizkapustigrzybamiII2

PierogizkapustigrzybamiII3

PierogizkapustigrzybamiII4

PierogizkapustigrzybamiII5

PierogizkapustigrzybamiII6

PierogizkapustigrzybamiII7

PierogizkapustigrzybamiII8

PierogizkapustigrzybamiII9

PierogizkapustigrzybamiII10

PierogizkapustigrzybamiII11

PierogizkapustigrzybamiII121

PierogizkapustigrzybamiII131

PierogizkapustigrzybamiII151

PierogizkapustigrzybamiII141

 

11:29, bryssska , wigilia
Link Komentarze (6) »
poniedziałek, 12 grudnia 2016

A oto kilka moich propozycji na wigilijny stół jakie przez lata udało mi się zebrać. Każda z tych potraw przynajmniej raz gościła u nas w domu na wigilii. Do mojej wigilii brakuje mi tu tylko grochu z kapustą, wigilijnego kompotu oraz sosu grzybowego, ale jeszcze do wigilii trochę czasu, może uda mi się jeszcze coś dodać. 

 

1. Uszka z grzybami

   Barszcz czerwony.

Uszkazgrzybami0

 

2. Pierogi z grzybami i kapustą.

Pierogizgrzybamiikapust01

 

3. Pierogi z suszonymi śliwkami.

Pierogizsuszonymiliwkami0

 

4. Pierogi ze śliwkami II.

PierogizeliwkamiII01

 

 5. Ryba po grecku.

Rybapogrecku0

 

6. Śledź po japońsku.

ledpojaposku0

 

 

7. Śledź pod pierzynką.

 ledpodpierzynk02

 

8. Śledź w sosie curry.

ledwsosiecurry01

 9. Sałatka śledziowa.

Saatkaledziowa0

10. Smażony pstrąg.

Smaonypstrg02

11. Dorsz zapiekany w natce pietruszki.

Dorszzapiekanywnatcepietruszki02

12. Ryba pieczona z czosnkiem w sosie pomidorowym.

Rybapieczonazczosnkiemwsosiepomidorowym0

13. Sznycelki rybne.

Sznycelkirybne0

14. Krokiety z farszem z pieczarek i pasztetu.

Krokietyzfarszemzpieczarekipasztetu0

15. Bliny z mąką gryczaną.

 Blinyzmkgryczan01

 

16. Pierogi z grzybami kapustą II

PierogizkapustigrzybamiII01

 

17. Pierogi z koszoną kapustą i kaszą.

Pierogizkiszonkapustikasz01

| < Lipiec 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
O autorze
Top Blogi Blogowisko.org

Durszlak.pl Lista Blogów Kulinarnych
zBLOGowani.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel Przyprawiony.pl - kolekcjonuj ulubione przepisy FlyB - Kulinaria http://www.ewa-gotuje.pl/przepisy-na-ciasta-k1.html
http://www.ewa-wachowicz.pl/potrawy-wigilijne-1-15.html