dietetyczne

środa, 07 marca 2018

Mozzarellazpomidoremicebul0

Idealna przekąska do czerwonego wina, delikatna i pyszna. Szybka w wykonaniu i cudnie wygląda, w sam raz na niezapowiedzianych gości.

 

Mozzarella z pomidorem i cebulą

Składniki na mozzarellę z pomidorem i cebulą:

  • 1 duża kulka mozzarelli
  • 1 średni pomidor
  • 1 czerwona cebula
  • oliwa
  • suszona bazylia
  • pieprz

 

Przygotowanie mozzarelli z pomidorem i cebulą.

Mozzarellę, pomidora i cebulę kroimy w plastry. Plastry mozzarelli układamy na małym talerzu. Obsypujemy je bazylią. Na mozzarelli układamy plastry pomidora. Na pomidorze układamy krążki cebuli (ja wyjmowałam co drugi krążek z plastra cebuli i tak układałam je na pomidorze). Całość obsypujemy pieprze i obficie kropimy oliwą. Podajemy zaraz po wykonaniu.    Smacznego !!!

 Mozzarellazpomidoremicebul1

Mozzarellazpomidoremicebul2

Mozzarellazpomidoremicebul3

Mozzarellazpomidoremicebul4

                                     

Mozzarellazpomidoremicebul6

Mozzarellazpomidoremicebul7

                             

Mozzarellazpomidoremicebul9

Mozzarellazpomidoremicebul10

poniedziałek, 29 kwietnia 2013

Dietetycznepulpety0

Pyszna, lekka, a zarazem sycąca zupa z pulpetami. Prosta w przygotowaniu, a i niedroga. Przepis na tę potrawę pochodzi z gazety "Przepisy czytelników" przesłany przez Pana Mariusza Kosmala. Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam tę gazetę można tam znaleźć wiele fantastyczny przepisów z różnych regionów Polski, a co dla mnie najważniejsze sprawdzonych.

 

Dietetyczne pulpety.

Składniki na dietetyczne pulpety:

  • 1 jajko
  • 400 g mięsa mielonego z indyka
  • 2 łyżki mąki
  • około 30-40 dag brokuła (u mnie mrożony)
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 5 łyżek kaszy jaglanej
  • 1 duża marchew
  • sól i pieprz

 

Przygotowanie dietetycznych pulpetów.

Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą oraz mąką. Z gotowej masy formujemy niewielki kulki. Marchew oczyszczamy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, brokuła dzielimy na różyczki i wrzucały do garnka razem z marchewką i kasza jaglaną. Zawartość garnka zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy około 5 minut. Następnie do wywaru warzywnego wrzucamy pulpety. Całość gotujemy około 30 minut na wolnym ogniu. Na końcu zupę doprawiamy sola i pieprzem Smacznego !!!

672b

673b

674b

675b

676b

677b

678b

679b

680b

| < Lipiec 2018 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
O autorze
Tagi
Top Blogi Durszlak.pl Lista Blogów Kulinarnych
zBLOGowani.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel Przyprawiony.pl - kolekcjonuj ulubione przepisy FlyB - Kulinaria