gril

niedziela, 07 czerwca 2009

312

wg

Składniki:

  • 50 dag wątróbki drobiowej
  • 30 dag wędzonego boczku
  • 25 dag małych zamkniętych pieczarek
  • sól i pieprz
  • wykałaczki

 

 Z wątróbki usuwamy żyłki, dzielimy na równej wielkości kawałki. Boczek kroimy w bardzo cienkie plasterki. Pieczarki dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą.

307

Wątróbka, pieczarki i boczek.......................................................

 Porcje wątróbki  owijamy w plasterki boczku.

308

Wątróbka na plasterku boczku.....................................................

 Nadziewamy na wykałaczkę, a na końcach wykałaczki wbijamy przekrojoną na pół pieczarkę.

309

Nadziewanie pieczarki z jednej strony.............................................

310

I z drugiej strony..................................................

 Gotowe szaszłyki posypujemy z każdej strony solą i pieprzem i układamy na rożnie.

311

Na  rożnie.......................................................................

Pieczemy przez około 10 minut z każdej strony na średnim żarze. Podajemy gdy boczek i pieczarki lekko się zrumienią. Smacznego !

312

Mini szaszłyki z wątróbek drobiowych.....................................................

313

I jeszcze z bliska........................................................................

 

 

20:48, bryssska , gril
Link Komentarze (1) »
niedziela, 31 maja 2009

282

Składniki:

  • 6 małych cukinii
  • 25 dag mięsa mielonego
  • 1 szklanka ugotowanego ryżu
  • 1 cebula
  • 10 dag pieczarek
  • 3 łyżki oleju
  • sól i pieprz

 

Mięso mielone lekko podsmażamy na rozgrzanym oleju, a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę.

277

Mięso mielone z cebulką............................................

 W dalszym ciągu smażymy do momentu zarumienienia się cebuli. Do całości dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki.

278

Z pieczarkami..............................................................................

 Wszystko dusimy pod przykryciem przez około 5-7 minut.  Dodajemy ryż i dokładnie mieszamy doprawiając solą i pieprzem.

279

Z ryżem.........................................................................

Cukinię płuczemy i każdą kroimy wzdłuż na pół, a następnie wykrawamy miąższ ze środka. 

280

Wykrawanie miąższu..................................................

Cukinie  napełniamy farszem mięsno-ryżowym , a następnie układamy na rożnie i pieczemy przez około 25-35 minut. Smacznego !

281

Jeszcze przed pieczeniem...................................................

282

Faszerowane łódeczki cukinii.......................................................

 

 

20:08, bryssska , gril
Link Komentarze (4) »
| < Listopad 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
O autorze
Top Blogi Blogowisko.org

Durszlak.pl Lista Blogów Kulinarnych
zBLOGowani.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel Przyprawiony.pl - kolekcjonuj ulubione przepisy FlyB - Kulinaria http://www.ewa-gotuje.pl/przepisy-na-ciasta-k1.html
http://www.ewa-wachowicz.pl/potrawy-wigilijne-1-15.html